Prinsenpaar van VV de Doale 2022

Eerste Prinsenpaar VV de Doale, Prins Stan d’n eesjte en Prinses Mariëlle!

Zaterdag 5 februari zijn Stan en Mariëlle Hellenbrand tijdens een coronaproof openlucht Prinsenwissel uitgeroepen en geïnstalleerd tot eerste Prinsenpaar van vastelaovesvereniging de Doale uit Limbricht. Hoewel de Limbrichtse vastelaovestraditie in het verleden alleen maar Prinsen heeft gekend kwam er na het intreden van een jeugdPrinses in 2014 steeds meer gevoel voor een Prinses aan de zijde van de heerser over het Limbrichtse Doaleriek, een kans die Mariëlle niet aan zich voorbij wilde laten gaan. Stan, in het dagelijks leven werkzaam bij Brand steigerbouw, is geen onbekende in het Limbrichtse. Als kind is Stan zijn muzikale ‘cariërre’ begonnen bij fanfare Vriendenkring, de huidige muziekvereniging en nog inmiddels is het een feit: wordt er muziek gemakt is Stan van de partij. Op toetsen, trekzak of blaasinstrument: als Stan er is klinkt er muziek en is er gezelligheid! Stan is al meerdere jaren lid van vastelaovesvereniging de Doale en voorzitter van buurtvereniging Auwt Lömmerich. Mariëlle, eveneens lid van muziekvereniging Vriendenkring, ondersteunt vanuit haar bij Medita de regionale huisartsen.  Samen heeft het paar 2 kinderen.

Hoewel de mogelijkheden van vastelaovend 2022 nog steeds onzeker zijn en ondank het feit dat maar dit jaar maar heel weinig nieuwe Hoogheden worden uitgeroepen zien Stan en Mariëlle voldoende kansen om ook dit jaar de vastelaovend een unieke gebeurtenis te laten zijn, reden te meer om hun benoeming niet met een jaar uit te stellen. Vanwege de geldende maatregelen zal er dit jaar geen receptie ter ere van de nieuwe Doale Hoogheden worden gehouden.

‘Maak van jedere daag een fees’ was het credo van Mariëlle’s vader Peter, een wijsheid welke het nieuwe Prinsenpaar op het lijf geschreven is!

Scroll naar boven